Gebruikte zomerbanden

MEMO Auto- en bandenservice biedt een unieke service, namelijk gebruikte zomerbanden. Er zijn veel zomerbanden beschikbaar die nog van goede kwaliteit of weinig gebruikt zijn. Deze banden komen onder andere beschikbaar door de aanschaf van een nieuwe auto of omdat de eigenaar de banden niet meer nodig heeft.

MEMO Auto- en bandenservice voert eerst altijd een uitvoerige kwaliteitscontrole uit. Hierbij letten wij op de conditie van de band en het profiel. Op deze manier kunnen wij u met een gerust hart en alle zekerheid een goede band leveren, tegen een scherpe prijs. Daarnaast kunnen wij ook zorgen voor de montage van de banden.

Waarom zomerbanden?

Zomerbanden beschikken over perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven 7 graden Celsius. De temperatuur in Nederland ligt maar een klein aantal dagen per jaar onder deze temperatuurgrens, waardoor de zomerband de beste bandenkeuze is. Daarnaast bieden zomerbanden in de zomerse maanden (warmer dan 15 graden Celsius) meer voordelen dan winter- of all season banden. Dit komt door het profiel van de band en de samenstelling van het rubber.

VOORDELEN VAN ZOMERBANDEN

Voor het rijden op hoge snelheden is de zomerband beter geschikt, aangezien de band beter bestand is tegen hoge snelheden. Ook qua veiligheid is de zomerband, bij warmere temperaturen, de beste keuze. De band verbetert de grip op het wegdek en verkort daarmee de remweg van uw auto (zie ook onderstaande afbeelding). Tot slot slijt een zomerband het minst van alle bandensoorten, omdat het rubber van deze banden gemaakt is van een harder materiaal.

gebruikte zomerbanden

Heeft u interesse in gebruikte zomerbanden?

Heeft u interesse in goede kwaliteit zomerbanden, tegen een scherpe prijs? Kies dan voor de gebruikte zomerbanden van MEMO Auto- en bandenservice. Onze banden zijn direct uit voorraad leverbaar en ook montage is bij ons mogelijk. Stuur een e-mail naar info@memobanden.nl. U kunt ons uiteraard ook bellen, op 033-46 696 43 

Overigens bent u, met of zonder afspraak, altijd van harte welkom in onze werkplaats. De koffie staat klaar!