Gebruikte winterbanden

gebruikte winterbanden

MEMO Auto- en bandenservice biedt een unieke service: gebruikte winterbanden. Er zijn veel goede en weinig gebruikte winterbanden beschikbaar. Deze komen bijvoorbeeld beschikbaar door de aanschaf van een nieuwe auto of omdat de eigenaar ze niet meer nodig heeft.

Wij controleren alle gebruikte banden uiteraard op hun conditie en het profiel. Zo kunnen wij u met een gerust hart een goede band voor een zeer scherpe prijs leveren. Uiteraard verzorgen wij ook de montage van de banden.

Waarom winterbanden?

In de koudste periode van het jaar heeft u met winterbanden meer grip op de weg. Het rubber van winterbanden heeft een speciale samenstelling, waardoor deze optimaal grip hebben bij lagere temperaturen. Ook is het profiel van winterbanden anders dan van zomerbanden. Er zitten namelijk meer ‘lamellen’ in het profiel, waardoor water sneller en beter wordt afgevoerd en er meer grip ontstaat.

Effect van winterbanden

Doordat een winterband meer grip heeft wordt de remweg op een koude, natte en gladde ondergrond aanzienlijk verkort ten opzichte van een reguliere band. Bij een remactie op sneeuw kan dit verschil oplopen tot een kortere remweg van 50%. Onder de 7 graden Celsius presteert een winterband beter dan een zomerband. De winterband heeft dan meer grip. Dit kan het verschil uitmaken tussen net wel en net geen ongeluk.

Wanneer winterbanden?

Ons advies is om winterbanden te laten monteren zodra de “R” in de maand zit. Het is dan weliswaar nog geen winter, maar op herfstachtige omstandigheden presteert een winterband ook goed.

In sommige landen is het verplicht om winterbanden te hebben, dus als u wintersportplannen heeft, dan is het wisselen van uw banden iets voor uw ‘to do’ lijstje.

De voordelen van gebruikte winterbanden

  • Goede kwaliteit
  • Zeer scherpe prijzen
  • Montage mogelijk
  • Direct uit voorraad leverbaar

Heeft u interesse in gebruikte winterbanden?

Stuur een email naar info@memobanden.nl of bel naar 033-46 696 43U bent natuurlijk, met of zonder afspraak, van harte welkom in onze werkplaats. De koffie staat klaar!