Auto reparatie

  • DISTRIBUTIERIEM VERVANGEN
  • REMBLOKKEN VERVANGEN
  • KOPPAKKING VERVANGEN

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Niets zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Om dit te voorkomen is onderhoud heel belangrijk.
Je zou kunnen besparen op onderhoud. Maar dat houdt een risico in.
Hogere kosten voor reparatie, kans op pech maar ook de veiligheid kan in het geding komen.

Soms kun je er echt helemaal niks aan doen, maar je kunt veel schade voorkomen door je auto goed te onderhouden.
Naast de verplichte APK, is het een goed idee om regelmatig je auto te voorzien van een kleine en grote beurt.

Auto reparatie
Voor nagenoeg alle reparaties kunt u bij ons terecht.
Wij repareren uw kapotte startmotor, vervangen uw distributieriem of vullen de airco, bij Memo Auto en-Bandenservice.
Kapotte onderdelen worden bij ons altijd vervangen door het beste alternatief. Bovendien zorgt wij er voor dat u zo snel mogelijk geholpen wordt.
Autoreparaties worden uitgevoerd als je auto niet meer naar behoren werkt, denk bijvoorbeeld aan een versleten distributieriem of remblokken..

OPENINGSTIJDEN & CONTACT

Auto onderhoud, kleine beurt, grote beurt

Distributieriem vervangen

De distributieriem is een onmisbaar onderdeel van je auto.
Door middel van de distributieriem wordt de krukas aan één of meerdere nokkenassen verbonden.
In plaats van een distributieriem wordt er ook wel eens gebruik gemaakt van een distributieketting.
De distributieriem wordt vaak preventief vervangen bij een bepaalde kilometerstand. De staat van je distributieriem wordt vaak gecontroleerd tijdens een grote onderhoudsbeurt bij de garage.
Als er niet veel kilometers met de auto gereden wordt, wordt de distributieriem na een bepaalde tijd vervangen.
Wanneer een versleten of verouderde distributieriem niet op tijd vervangen wordt kan deze scheuren of breken. Dit leidt vaak tot ernstige motorschade en helaas een dure auto reparatie.

Remblokken vervangen

Een van de belangrijkste dingen van een auto is het remsysteem.
Wanneer je remt, worden de remblokken tegen de remschijven aangedrukt. Hierdoor ontstaat er wrijving en neemt je snelheid af. De wrijving die ontstaat zorgt er echter ook voor dat de remschijven en bovenal de remblokken na verloop van tijd gaan slijten.
Deze slijtage zorgt ervoor dat de remkracht afneemt waardoor je dus minder snel afremt. Het is lastig om te bepalen wanneer de remblokken nou precies vervangen moeten worden.
Een bestuurder die minder hard op de rem trapt, slijten de remblokken minder snel. Wanneer je echter harder of vaker op de rem trapt zullen de remblokken sneller aan vervanging toe zijn.
De remblokken aan de voorkant van de auto moeten altijd harder remmen dan de remblokken aan de achterkant van de auto en zullen dus sneller aan vervanging toe zijn.

Auto onderhoud, kleine beurt, grote beurt
Auto onderhoud, kleine beurt, grote beurt

Koppakking vervangen

De koppakking is een auto onderdeel dat zich tussen de cilinderkop en het motorblok bevindt. De koppakking zorgt ervoor dat er geen gas of vloeistof tussen het motorblok en de cilinderkop komt. Een versleten koppakking kan onder andere leiden tot het lekken van olie of koelvloeistof. Bij het lekken van olie of koelvloeistof komt er vaak blauwe of witte rook uit de uitlaat. Een lekke koppakking kan op den duur leiden tot ernstige motorschade. Wanneer er sprake is van een lekke koppakking zal de auto moeilijk starten en uiteindelijk veel van zijn vermogen verliezen. Het vervangen van de koppakking is vaak een dure auto reparatie. De koppakking bevindt zich op een lastig te bereiken plek. Dit maakt het een erg arbeidsintensieve reparatie. Een groot deel van de kosten komen bij deze reparatie voort uit arbeidskosten. Laat de eventuele prijs je niet afschrikken, het is erg belangrijk om deze schade snel te laten reparen om ergere motorschade te voorkomen. Daarnaast ben je dan ook vrijwel altijd meer kosten kwijt aan de reparatie.